Фандъкова: Послания, че ще се увеличат заплатите на учителите, са ненавременни

Комуникационната грешка е в министерството на образованието. Според мен това е липса на добра подготовка. Когато събираш 12 хиляди учители в една зала, трябва да си подготвил посланията си много добре, коментира Фандъкова

"От есента пускаме нови трамваи, които ще пътуват по линия 1. Очаквам до 30 юни да пристигнат и първите 10 от реновираните трамваи от Прага. 110 нови автобуса също започват да се движат от есента", съобщи пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова, като в същото време призна, че все още има 30-годишни автобуси, които се движат по улиците на столицата.

"Цената на билета за градския транспорт е доста висока, но всеки може да има алтернатива и да не го ползва", коментира тя по повод поскъпването на билетите в столицата.

Кметът уточни, че след поскъпването гражданите са се възползвали максимално от картите за пътуване, които останаха с непроменена цена, и допълни, че от 30 май до момента са продадени над 23 хиляди нови карти.

Относно разминаването между изказванията на премиера Бойко Борисов и на министъра на образованието Меглена Кунева за това дали ще има увеличение на възнагражденията на учителите, Фандъкова заяви: 

"Послания от рода на това, че от догодина ще се увеличат заплатите, са ненавременни".

"Комуникационната грешка е в министерството на образованието. Според мен това е липса на добра подготовка. Когато събираш 12 хиляди учители в една зала, трябва да си подготвил посланията си много добре", коментира Фандъкова.