​Атанас Семов: Народното събрание да спре изявленията на президента Плевнелиев

Такива като него били отцепили Великобритания от ЕС

Атанас Семов, преподавател по право в Софийския университет, за десет минути разкритикува яростно  в ефира на БТВ Росен Плевнелиев, Ангела Меркел и Дейвид Камеран. Всичките лидери са направили глупости и безумия, само Семов е мъдрец, ако се вярва на филипиките му .

Той призова Народното събрание да препоръчна на българския президент да се въздържа от изявления. Такива като него били отцепили и Великобритания от ЕС. Правистът беше във вихъра си при своето участие в "Лице в лице".

. "Изразявам недоумение към президента Росен Плевнелиев за вчерашното му изказване относно Брекзита и това, че ако британците гласуват за излизане от ЕС, следва война. Такова безотговорно политическо говорене е недопустимо, така че нека се въздържа от коментари до края на мандата си", обяви той без да го е еня дали цитира точно президента.

"На демагогията не трябва да се дава поле на изява. Това, което направиха британците, не е правилно, чудовищна грешка, цената на тази политическа грешка, ще е огромна. Камерън, за да спаси властта, допусна най-кошмарната си грешка. Тази грешка трябва да бъде разбрана парвилно. Дейвид Камерън иззе тази инициатива и унищожи всичко", добави той.

"Една поредица от грешки, резултатът, от които ние ще плащаме, а за Великобритания ще са критични", смята Семов. И допълни, че сега ще има много силен тласък за разпадане на държавите в ЕС, и в Испания ще стане така и дали сме готови да ръководим съвета на срещата от тройката, която предстои.