Юни ни посреща със слънце и високи температури

Максималните ще са между 26° и 31°

Времето над страната ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще е почти тихо. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места в планините краткотрайно ще превали. Максималните температури ще са между 26° и 31°. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН)

През нощта, главно в Северозападна България, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-съществени увеличения на облачността ще има по северния бряг, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Ще е топло, максималните температури ще са между 25° и 30°. Температурата на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След пладне ще се развива купеста облачност, но краткотрайни превалявания ще има само на отделни места в масивите от Западна България. Вечерта от запад ще започне по-съществено увеличение на облачността. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е слаб, по високите и открити части – до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 14°.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.