А. Атанасов: Бъчварова и прокуратурата нарушават Конституцията

Ако ГЕРБ предложи партиен кандидат, ние от Реформаторския блок ще издигнем свой, каза още депутатът

"Румяна Бъчварова е подписала като селски кмет споразумение с прокуратурата, че ще ги уведомяване за специализирани акции преди да е започнало досъдебно производство. Предишният министър на МВР Веселин Вучков отказа да подпише такова споразумение, защото е в нарушение на Конституцията", коментира депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов пред БНТ. Според него това е сериозен прецедент, а под това споразумение стои и подписа на шефа на ДАНС.

"Не сме обсъждали конкретни имена за кандидат-президент",  коментира Атанас Атанасов от Реформаторския блок. 

"С оглед запазване на геостратегическите приоритети на България, е добре да се потърси човек с профил, който подкрепя сегашната ни геостратегическа ориентация. Като ги гледам вляво как се дърпат напред-назад, не вярвам да стигнат до общ кандидат за президент. Не виждам как съюзът АБВ-Народен съюз и Гергьовден ще застраши управляващото мнозинство", заяви депутатът.

"Търсим широкоспектърна личност, който е "За" България в НАТО, в ЕС, против анексирането на Крим. Ако ГЕРБ предложи партиен кандидат, ние от Реформаторския блок ще издигнем свой", прогнозира Атанас Атанасов.

"Като народни представители бяхме длъжни да уважим желанието на над 700 000 души за свикването на референдум", посочи още депутатът. 

Когато бъде насрочено допитването, като политическа сила ще представим своята позиция по отделните въпроси", допълни зам.-председателя на ДСБ.