ДБГ: Обща кандидатура за президент с ГЕРБ ще изпрати Реформаторския блок в историята

РБ ще продължи по една много проста причина-всички социологически проучвания сочат, че РБ ще влезе в парламента само ако се яви на избори заедно, а не като отделни партии, каза още той

"Не искаме да постъпваме като ДСБ, затова коректно предупреждаваме, че ако не бъде приет антикорупционния закон, няма да имаме повече основания да останем във властта", заяви пред бТВ Даниел Вълчев от ДБГ.

"РБ ще продължи по една много проста причина-всички социологически проучвания сочат, че РБ ще влезе в парламента само ако се яви на избори заедно, а не като отделни партии", каза още той.

"ДСБ ни изненадват през цялото време-от медиите научихме, че Радан Кънев излиза в опозиция, след това, че ще прави нов десен проект, а също така и, че номинира Росен Плевнелиев за президент. Затова сме леко скептични по отношение на предложенията за събиране на мнозинство, тъй като не сме сигурни, че това е последното решение", коментира вълчев.

"Логично и правилно е да има обща кандидатура за президент в рамките на управляващото мнозинство, но засега няма такива обединяващи тенденции. Ако искаме наистина да обединим РБ то трябва да издигнем обща кандидатура", заяви той.

"Официалната позиция на ДБГ е, че ако издигнем обща кандидатура с ГЕРБ Реформаторският блок ще отиде в историята. Ако започнат такива разговори на РБ с ГЕРБ ние няма да пречим, но няма да участваме", съобщи Даниел Вълчев.