Цветан Цветанов на среща с Герхард Валерс: ГЕРБ застава твърдо зад реформите на Борисов

Зам.-председателя на партията се срещна със зам.-генералния секретар и директор на Отдела за европейско и международно сътрудничество на фондация Конрад Аденауер

Стратегическото партньорство между ГЕРБ и фондация „Конрад Аденауер“ беше основната тема по време на срещата на председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов със зам.-генералния секретар и директор на Отдела за европейско и международно сътрудничество на фондацията д-р Герхард Валерс. Двамата разговаряха в Берлин в рамките на работното посещение на Цветанов в германската столица.

По време на разговора председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов запозна д-р Валерс с провежданите реформи в сферите на съдебната система и сектора за сигурност. „ПГ на ГЕРБ като най-голяма в Народното събрание стои твърдо зад реформите на кабинета на премиера Бойко Борисов и подкрепя неговите политики. В парламента водим диалог с всички парламентарни групи, за да осигурим максимално широка подкрепа за всички важни промени в страната ни“, подчерта Цветанов. Обсъдени бяха и теми, свързани с вътрешнополитическата ситуация в България, регионалната политика на Балканите и в Югоизточна Европа, както и теми, касаещи силата и възможностите на Европейския съюз.

Заместник-генералния секретар на „Конрад Аденауер“ д-р Герхард Валерс поздрави премиера Бойко Борисов за усилията, които полага за изграждането на устойчиви резултати в развитието на България. Валерс заяви, че тези усилия се оценяват изключително високо и от германския канцлер Ангела Меркел, която е част от управленското тяло на фондация „Конрад Аденауер“. Зам.-генералния секретар на фондацията отчита като успешни и редицата съвместни инициативи с ГЕРБ. Валерс оцени високо кръглите маси по различни политики, проведени съвместно със Сдружение ГЕРБ и Мартенс Център. Цветанов и Валерс разговаряха и за началото на мандата на новия ръководител на бюрото на фондация „Конрад Аденауер“ в България Торстен Гайслер и дадоха висока оценка за работата на предшественика му д-р Марко Арнд.