​Цинизмът - Корнелия падна в блатото преди още да си развърти опашката

В Полша прочистват руски агенти, в Правец скланят глава пред героя на СССР Живков

Александър Йорданов

Военният съд във Варшава осъди полският офицер подполковник Збигнев Я. на 6 години затвор за шпионаж в полза на Русия. Сравнително малкият срок на присъдата е поради факта, че руският шпионин сам се е предал. Допълнително Збигнев Я. е лишен за пет години от публични права и заплащане на държавата на 16 500 злоти / около 8 000 лв./ направени разходи за служебния телефон, който е ползвал като военен.

Збигнев Я. бе задържан през 2014 г. и оттогава се намираше в ареста. Заедно с него бе задържан и Станислав Ш. – юрист с двойно гражданство, който също е работил за руското разузнаване.

И докато в Полша осъждат руските агенти, то в България, на 26-та година на демокрацията, лидерът на БСП Корнелия Нинова отдава почит на предпоследния лидер на БКП – Тодор Живков, свален като Генерален секретар на ЦК на БКП от нейните бивши съпартийци и Герой на СССР, заради

предателството си към България

Свален е Живков на пленум на ЦК на БКП на 10 ноември 1989 година, за да могат комунистите да имитират промяна и нагли, и алчни, да се втурнат да стават капиталисти изпращайки за по-сигурно децата си да учат на Запад. В същия този Запад, който съветски политически подлоги като Живков хулеха и мразеха. Цинизмът е пълен. Корнелия падна в блатото преди още да си развърти опашката. Да почиташ днес Живков означава, че нищо не си разбрал от промяната в България, в Европа и света. Просто си заспал в 1989 година и още спиш в тази година. След тази акция само да чуя една дума, че някоя друга партия гласува или подкрепя за нещо БСП и ще я направя на две стотинки – без да се интересувам лява ли е, дясна ли е, турска ли е, циганска ли е, българска ли е. Абсолютни негодници – това са живковистите и техните "почитатели" днес.