Сидеров се жалва: Водят хибридна война срещу мене, искат да ме вкарат в затвора

По думите му с нечисти ходове се опитват да го извадят от политиката

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров разкри, че има сценарий да бъде отстранен от политиката, като се използват срещу него "нечисти ходове", пръст в които имат и някои посолства у нас. Един от тях е възможността да бъде осъден ефективно по някои от петте дела, които се водят срещу него.

"При пет съдебни дела щеше със сигурност да се намеси поне едно от тези посолства, които водят хибридна война срещу мен, тъй като и съдебната ни система, и службите ни са пряко дирижирани от един бункер на улица "Козяк" 16 (адреса на посолството на САЩ, бел. ред.)", коментира в интервю пред Дарик националистът.

На въпрос дали сега, след като му е отсъдено да полага труд в полза на държавата, ще чисти наистина Паметника на Съветската армия, Сидеров каза, че ще почне от бюст на Ботев в София, но после щял да стигне и до паметника на Светската армия, защото този паметник също трябва да се поддържа. За него това дори било лично удоволствие.

Така може да даде пример как да свършат нещо полезно на другите политици и хората, отбеляза националистът.

Сидеров коментира и президентските избори, като не заяви твърдо дали ще се кандидатира. Но пък каза, че убеждението му е, че за държавен глава трябва да се кандидатира лидерът на съответната партия.

Сидеров бе възмутен и защо ДАНС проверява членския внос на партията му, а не преследва ДОСТ или ДПС.

"Държавната агенция за национална сигурност прави проверка и се занимава с членския внос на партия "Атака" по повод сигнал на Сметната палата. Вижда някаква нередност в документите и подава сигнал в прокуратурата, което е абсолютно необичайно. Проблемът е, че сме отчели по-висок членски внос от предна година, за 2014 г. става дума. И сега ДАНС искат да проверават град по град кой и къде е плащал членски внос", обясни той.

Въпросите за референдума пък обяви за опит да бъде премахната "Атака" от политическата сцена.

А отговорът му как да се реши проблемът с преписването на матурите е прост - да се наложи вероучение още от първи клас, което да научи децата на морал.