Първанов изплю камъчето: Конституцията не забранява да се кандидатирам пак

С това обяснение лидерът на АБВ за първи път директно призна, че може да се кандидатира отново за президент

Първанов дойде в парламента за среща с партньорите си от политическия център, с които обмислят издигането на общ кандидат за държавен глава. На разговора бяха Любен Дилов от "Гергьовден", Румен Йончев, Явор Хайтов и Борислав Китов от Народен съюз, лидерът на левите земеделци Спас Панчев, Слави Бинев. От страна на АБВ участва цялото ръководство - Първанов, Румен Петков, Ивайло Калфин.

Пред журналисти в кулоарите на парламента дали ще се включи в надпреварата за "Дондуков" 2 той отговори: "Според нас има тълкувание на конституцията, което позволява на човек, който е бил два мандата президент и след това е престоял на резервната скамейка, да се кандидатира отново." С това обяснение лидерът на АБВ за първи път директно призна, че може да се кандидатира отново за президент. 

Официално всички отрекоха да са говорили поименно за кандидат. Първанов би бил една от много силните кандидатури, призна обаче след срещата Румен Йончев. И допълни, че се обсъждат много имена. Най-добрият вариант е да се съберат партиите център-ляво и заедно да изберем печелившите кандидати, обясни Първанов

Започваме поредица от парламентарни инициативи - общи позиции и законодателни промени, обяви лидерът на АБВ. Заедно ще продължат и инициираните от партията му президентски дебати, като следващият ще е на тема външна политика.

Каквото и да се случи в отношенията ни с БСП, оформянето на третия път - на центъра, различен от двата полюса, ще продължи и се надявам да ставаме по-силни, каза Първанов.

В последните дни чух от страна на БСП много хапливи реплики, но ние ще отговорим на всяка от тях с любов и с роза, категоричен бе лидерът на АБВ.