Миков: Само БСП увеличава подкрепата - дори с 1/2 процент, но расте

В промените има много глупости и противоречия, категоричен е председателят на БСП

Аз не участвам в състезание, а в избори. За лидер хората не се кандидатират, аз съм председател на Националния съвет на БСП, заяви в студиото на  бТВ Михаил Миков.

На въпрос защо ще се кандидатира отново за председател на НС на БСП, Миков отговори: "Смятам, че курсът на партията трябва да бъде продължен - това е курс на ясна лява идентичност, на последователност, искреност с избирателите и ясно заявяване на техните интереси. Мисля, че избирателите оценяват това, тъй като БСП през последните 3-4 месеца е единствената партия, която повишава подкрепата си."

Контриран, че проучванията показват спад на последователи на партията, Миков се ядоса:"Вие четете предубедено - увеличават се последователите ни! Само БСП увеличава процентите - дори с половин, но расте!" 

По думите му политическите съюзи в парламента трябва да се правят за политики, а не заради безпринципни договорки. Той заяви, че думите на Румен Овчаров, че през 2013 г. БСП е "сложила властта в нозете" на ДПС, са внушение. Нося своята отговорност за тази коалиция, но апелирам и всички, които са участвали в това, да понесат своята, добави Михаил Миков.

В промените в Изборния кодекс има толкова много глупости и противоречия, че президентът има всички основания да наложи вето върху някои от спорните текстове. Ние тази позиция сме я заявили, управляващите да се изяснят помежду си, каза още Миков. Президентът може да наложи вето и върху целия Изборен кодекс, добави той. 

По думите му, в момента кабинетът е в силна турбуленция. За тази нестабилност ние предупреждаваме от началото на годината. В коалицията видимо има разпра, няма ясна политическа линия. Белег на нестабилност е и етническото напрежение в Раднево, опита да направи внушение Миков.