Петков: Борисов да прибере Горанов в Бояна, генерира напрежение

От АБВ са възмутени от циничното отношение на финансовия министър към ветераните от войните

Писмото на финансовия министър Владислав Горанов до парламентарната комисия по социална и демографска политика по повод на приетия на първо четене закон за ветераните от войните е цинично и може да бъде подписано само от безродственик. Това заяви в Пловдив зам.-председателят на АБВ Румен Петков, пише "24 часа". Той добави, че въпросният закон е гласуван единодушно от всички парламентарни групи и касае 3500 души у нас, които са участвали във Втората световна война.

"Владислав Горанов е подписал текст, с който хвърля подозрение, че ветераните ще спекулират с предоставените им безплатни лекарства. Отрича и правото им да имат придружител, иска да ги обрече на нищета и да им каже, че държавата няма и грам уважение към тях", посочи Румен Петков, като няколко пъти нарече финансовия министър "циник". Той го атакува и за предлаганите промени в Кодекса за социално осигуряване. По думите на Петков те не били консултирани с асоциацията на пенсионните фондове, с работодателските организации и със социалното министерство.

"Най-добре е Бойко Борисов да си прибере Горанов - в джоба, в "Бояна", където намери за добре. Министърът не просто се е самозабравил, но е в състояние да генерира напрежение в ключови институции", каза Румен Петков.