Р. Овчаров: БСП е напрегната, надявам се, че на Конгреса ще се случи промяната

Само с леви лозунги от 100 години няма да стане работата, смята социалистът

БСП е напрегната. Надявам се, че на Конгреса ще се случи промяната, от която имаме нужда. Привърженик съм на женското начало. БСП трябва да докаже, че е свършила с периода на слугинажа. Имам предвид 2013 и 2014 година. Това заяви Румен Овчаров в ефира на БТВ.

„Именно тогава предложиха на тепсия управлението на Пеевски и Доган. Трябва да покажем, че никой не може да дърпа конците. Ако успеем да го докажем, ще имаме успех. Само с леви лозунги от 100 години няма да стане работата. БСП не трябва да допуска важни решения да се взимат от един или двама човека. Така се създава усещане, че от членовете на партията нещо зависи.“ уточни още той.

„КЗК не прави това, което трябва да прави 10 години. Марешки трябва да е доволен от това, което се случва, защото „Лукойл” смъкна цените. Марешки прави най-умната президентска кампания. Вместо да се занимава с разни неща, той си направи кампанията преди да е започнала и то със сериозни ползи за обществото“ каза още Овчаров.

"Очевидно се размърдват някакви пазарни принципи и КЗК ще каже какви са и разкритията. Марешки трябва да е по-въздържан в изказванията си. На 22 март продават в Бургас на едро дизела на 1, 59 лв. , а Марешки на 150 км., го продава за 1,52 лв. Такава цена няма как да се случи. Отговорите ги дължи КЗК." заключи той.