​Уволнения в ТВ“Алфа“ за Великден

Волен Сидеров изхвърлил 11 работници от партийната медия

В навечерието на Великден 11 журналисти и технически лица от партийната ТВ “Алфа“ са били неочаквано уволнени. Това разкриват в писмо до медиите отстранените от работа. Те се оплакват, че три месеца преди това политикът спрял да плаща заплати. Ето пълния текст на писмото им:

„На 28 април 2016 г. председателят на ПП АТАКА г-н Волен Сидеров без предупреждение и даване на обяснение пред служителите си, уволни около 10-11 работещи от партийната телевизия „Алфа". Масовото намаляване на персонала на медията идва на фона на 3-месечно неизплащане на трудови възнаграждения. В този период г-н Сидеров избягваше пряк контакт с подчинените си. Журналисти и технически персонал в ТВ „Алфа" живееха в неведение какво се случва. Въпреки това останаха лоялни към работодателя си и продължиха да изпълняват поставените им задачи. В един момент бяха изплатени малки суми от дължимото за м. февруари 2016 г. За останалата дължима част от възнагражденията никой от ръководство и счетоводство не даваше обяснение кога ще бъде получена. Така се стигна до 28 април, който ден според Православния календар се пада Велики Четвъртък. Тогава, в края на работния ден журналисти, оператори и монтажисти вместо заплати получиха уведомления за край на трудовите отношения с Партия АТАКА, респективно с ТВ „Алфа". Беше обявено, че дължимата близо половин заплата за м. февруари няма да бъде дадена и съответно трябва да се забрави за нея. На вече бившите служители бяха дадени суми, по-малки от уговорените възнаграждения.

Това съобщение до медиите има за цел да даде гласност за некоректните действия на председателят на АТАКА, да уволни безцеремонно и без никакво предварително предизвестие доказали се професионалисти в телевизионната сфера, точно в навечерието на големия християнски празник Възкресение Христово. Тук е момента да припомним, че г-н Сидеров е богослов по образование. Риторично може да бъде зададен въпроса дали оставянето на хора без работа без каквото и да е предизвестие е в канон с християнските ценности...“

Групата потърпевши служители на "Алфа" не са обявили имената си, предупреждавайки, че се притесняват от репресии и натиск, но са предоставили електронен адрес за контакт и отговаряме на допълнително зададени въпроси.