​Осман Октай: Доган назначи охранителя си, направи великденски подарък на Местан

Мустафа Каррадайъ е човек от ничия земя, няма шанс като лидер, казва анализаторът

Предизвестеният избор на Мустава Карадайъ, спасителят на Доган от атентатора Октай Енимехммедов, който реагира преди НСО, вече е възнаграден. Реално той ще бъде новата мъжка секретарка на Сокола, каквито са традициите в Сараите в „Бояна“. Така Осман Октай, бивша дясна ръка на Сокола и познавач на процесите в ДПС, коментира пред Faktor.bg избора на нов председател.

Реално Доган поднесе на Местан турския и мюсюлманския електорат в Българи. След коледния шут, сега от паника и страх му направи неочакван великденски подарък. Самият факт, че Доган не можа да намери лидер от силните райони – Кърджали и Северна България, говори за слабостта му в партията. Тя пролича и от факта, че се обяви за гост на конференцията. Вместо да застане на трибуната пред делегатите и да понесе цялата отговорност за провала си през последните три години, той се скри зад Филиз Хюсменова, която прочете речта му пред делегатите. С този провал на конференцията, Доган като играч, но чрез трети лица ще се опитва да управлява партията, посочи Октай.

Посланията от този партиен форум са ясни – за реформи в тази формация няма да се говори. Тя се капсулира. Карадайъ е човек от ничия земя, той няма как да бъде успешен лидер. С този компромисен и слаб председател, Сокола е загубил не само крепостта си Кърджали, но и Североизточна България.