Генерал от ДС настройва България срещу ЕС, дава за пример Орбан

Бриго Аспарухов е компетентен и за миграннтите - те са наясно, че тук нямат бъдеще

Преди да започне сериозният разговор в предаването "Още от деня" на БНТ, водещият изстреля в ефир виц, насочен към първия участник в студиото - ген. Бриго Аспарухов. "Ще ви разкажа един виц, малко ми прилича на политически. Но зная, че вие имате голямо чувство за хумор и ще го разберете. Та ето вица, който прочетох в социалните мрежи: Политиката ни е като художествената гимнастика – обръчи от фирми, рязане на ленти, подхвърляне на топки и съчетания с бухалки.” На вица бившият шеф на Националната разузнавателна служба и член на Националния съвет на БСП отговори, че всичко изброено в него е реалната ни политика. "Народът е беден и отчаян. Безработицата залива страната. Това е така, защото няма икономика. Слабото икономическо развитие води до всички пороци в обществото", разясни генералът.

Бившият разузнавач коментира и мигрантската криза. "Бежанската вълна няма да спре. Това е една маса от хора без лице. Гледките от Идомени са много тежки. Сред тези бежанци има много умни хора, които са наясно, че в България няма да имат бъдеще. Това е нашето спасение, а не ученията по границата", заяви Аспарухов,

"Бедна България трябва да иска пари от Европейския съюз. Пари, пари, пари. ЕС си играе с нас. Много ми се иска нашите политици да взимат пример от Виктор Орбан, който защитава интересите на държавата си, въпреки че от Брюксел не спират да го критикуват. Не трябва да забравяме и нашата българска бежанска вълна. По света живеят толкова много българи, които работят, а западняците се гаврят на гърба им", посочи Аспарухов.

"На пленума в неделя коментирахме много неща. БСП е най-демократичната партия. Към момента има 4-5 кандидати за лидер. Аз считам, че сегашното ръководство на моята партия пише погрешни ноти, а това води до фалшиво пеене и шум в ушите. Не може БСП да е стара партия, а да не расте. България трябва да има една силна лява партия. На конгреса трябва да направим много сериозен анализ и да убедим нашите членове и симпатизанти, че сме истинска алтернатива на настоящето управление", разкри Аспарухов. Генералът обаче не обели и дума за своите отговорности при съсипването на България, а и водещият услужливо не му задаваше неудобни въпроси.