Съпредседател на ДПС: Най-добре за България ще е Ахмед Доган да се завърне в политиката

Лютви Местан се държи двулично, новият проект няма да е печеливш, категоричен е Риза

Няма ясното относно кандидатите за лидерския пост в ДПС. Четин Казак беше издигнат на първата областна конференция. Предстоят още 27 такива конференции и всеки може да бъде номиниран. Това каза пред БНТ съпредседателят на ДПС Рушен Риза. Аз мисля, че най-добре за ДПС и за България ще е Ахмед Доган да се върне начело на партията, но той не иска да се завръща. 

"Не мога да коментирам обвиненията срещу Илия Илиев. Съдът трябва да прецени. Илиев има място в нашата парламентарна група. Нека съдебната система реши кой крив и кой прав, каза още той. ДОСТ е интересно формирование. В него има бивши кадри на ДПС, както и доста хора минали през други политически партии. Аз съм сигурен, че нашите членове и симпатизанти няма да се подадат на натиск. Винаги при разцепление е имало отлив на гласоподаватели, но това никога не се е отразявало на партията. Тези разцепление ни правят по-силни. ДОСТ няма какво ново да даде в политическия живот. Наблюдаваме какво ще направят и сме деликатни в изказа си, защото тези, които се отделят, до вчера са ни били колеги. Рано или късно те ще разберат, че това не е печеливш проект. Лютви Местан се държи двулично" каза още той.

"Нямам усещането, че спрените обществени поръчки са свързани с името на Делян Пеевски. Ако има нещо нередно, нека то се разкрие. Всички в ДПС сме за истината. Аз съм на мнение, че поръчките по-скоро се спират заради липсата на пари в хазната. Антикорупционен закон трябва да има. Единственото ни притеснение е антикорупционната агенция да не се превърне в инструмент за лов на вещици. Според мен борбата с корупцията в България се води на добро ниво. Не съм специалист в здравеопазването, но реформата ми прилича на политическа мимикрия. Петър Москов. Той трябва да разбере, че така не се води политика, поясни съпредседателят на ДПС." допълни Рушен Риза