Йордан Цонев: Пеевски няма как да е олигарх, а и в ДПС няма олигарси

В Турция се води кампания срещу ДПС и Ахмед Доган, заяви депутатът

Днешното събитие ще бъде опит за присвояване на идеологията на ДПС. Това е опасно - но не за ДПС, а за страната., заяви по бТВ депутатът Йордан Цонев, имайки предвид учредяването на партията ДОСТ. "Лютви Местан се опитва да подмени много неща, за да започне един нов проект. Едното е, че ДПС вече не е либерална партия. Другото е, че ДПС вече не е евроатлантически ориентирана, а проруски. Всеки ден доказваме, че сме пронатовски настроени", каза още депутатът от ДПС и добави: "Хората на Местан обикалят и разправят, че г-н Доган е подменил идеологията на ДПС. Никъде в словото на почетния ни председател няма намек за обръщане към Русия."

Лютви Местан няма никакъв шанс да отнеме от електората на ДПС. Той ползва инструменти, които не са характерни за българския политически живот. Говоря за натиска от чужда държава върху наши активисти. Не искам да коментирам тази тема. Трябва да оставим временната парламентарна комисия да си свърши работата и тогава да правим анализи. 

Цонев заяви още, че не вярва на думите на Сюлейман Гьокче. "В Турция се води кампания срещу Ахмед доган и ДПС." На въпрос има ли в ДПС олигарси и Делян Пеевски олигарх ли е, той отговори: "Олигарх е човек, който се възползва от властта, без да участва в нея. В ДПС няма олигарси. Делян Пеевски не е олигарх. Той участва в политическия и обществения живот. Неговият бизнес е публичен. Няма как да бъде олигарх", категоричен беше Цонев.