Жорж Ганчев: С няколко прокурори и съдии ще разчистя цялата гмеш в държавата

Политикът влиза за 4-ти път в битката за президент

Ревизия на последните 10 години преход. Достатъчни са 10 почтени прокурори и съдии, които да разчистят цялата тази гмеш, която се е настанила в държавата ни. Това заяви в студиото на Би Ти Ви Жорж Ганчев, бивш председател на БББ, който вече не съществува и депутат в няколко парламента.

Политикът ще влезе в надпреварата в битката за президент през есента. Това е неговото 4-то участие в президентски избори, в които Ганчев да спечели достойното второ място.

Не мога да гледам какво става с отечеството си с безразличие. Очаквах, че нашият народ ще бъде много по-чевръст и мъдър, че ще вдигне един паметник, в който да заровим миналото и омразата и ще направим нашето отечество цветущо, но уви. Затова отново ще се кандидатирам за президент. Мисля, че ще бъда втори на тези избори. Очаквам, че ще ме подкрепят всички хората, които искат промяна или ще поставят един независим човек, който не мисли за пари и облага, защото аз съм един щастливец и галеник на съдбата, и съм постигнал всичко, аргументира решението си политикът.

Той разкри, че кандидатурата му ще бъде предложена от малката партия Християн Социален Съюз, която много прилича по принципи на партньорите на германския канцлер Ангела Меркел. За свое вице Ганчев е избрал ген. Димитър Шивиков. В момента генералът е разследван за злоупотреба със служебно положение, но Ганчев смята, че това са „кокошкарски истории на пето ниво“, защото за него Шивиков е герой.

Помолен от водещата да даде своята оценка на предишните трима президента, Жорж Ганчев бе лаконичен, но и доста скандално рязък в оценките си.

Оценката за последните трима президенти – нямам думи… Желев ходеше за гъби и няма да забравя как раболепно се беше прегърбил чак пред Ричард Ран. Петър Стоянов – един нещастен адвокат от моя град Пловдив, а Гоце Първанов – той ме излъга по всички линии. За Плевнелиев – този човек заслужава само мълчание…, завърши коментара си бившият депутат.

И този път Ганчев не пропусна да афишира своите силно патриотични чувства, като рецитира стихотворение, написано вероятно на прима виста от българина, който се гордее с това, че освен политик, е и талантлив актьор и режисьор, и всестранно развита личност.