​Москов прави кризисен PR за далаверата с ваксините на таен форум с Мадам В.

Здравното министерство мълчи за инициативата, а прокуратурата не се занимава с корупционната сделка

„Ваксините – обществени нагласи и научни факти“ – под този надслов днес в столицата се е провел дискусионен форум. За мистериозната сбирка съобщава на страницата си във Фейсбук Деница Сачева, която е PR експерт, с десни убеждения.

„Единственото място, на което ще научите, че той е организиран от Института за стратегии и анализи е сайтът Епицентър.бг. Министър Москов и неговия пресцентър никъде не споменават това. Самият сайт Епицентър, ръководен от Валерия Велева, наречена от Доган Мадам В., за удобство е сложил за илюстрация на материала си снимката на единствения човек, който през последното десетилетие измива срама на здравното министерство при всяка комуникационна криза и при всяка нужда от призив за здравна профилактика – д-р Ангел Кунчев – безспорен професионалист и прекрасен говорител на тема обществено здраве“, разкрива Сачева.

Тя припомня, че скандалът с ваксините е скандал за корупция, нарушаване на закона, заплаха за общественото здраве, навлизане на европейски пазари в нарушение на правилата, нарушаване на търговски споразумения.

„Това не е скандал „за“ или „против“ ваксините. Това е ярко доказателство, че един министър може да бъде обществено опасен. При това с цялата подкрепа на Министерски съвет. И едно ярко доказателство, че докато прокуратурата е активен участник в политическия рекет или инструмент за политически пазарлък един нарушител на закона е по-вероятно да остане закачен на каишка до края на живота си, отколкото подведен под реална съдебна отговорност .

Казусът „Петър Москов“ е символ. Символ на влизането в политиката през задния двор. На участието във властта без оглед на средствата и без принципи. На личната мания за величие прикрита в колективната отговорност и в скута на един министър –председател, който имаше нужда от смокиново листо, но не предполагаше, че листото направо ще се срастне с него до степен, до която няма мърдане. На това как хора без морал могат да бъдат брилянтни инструменти на задкулисието“, пише още Сачева.

Според нея гражданите трябва да преценят защо Институтът за стратегии и анализи организира дискусионен форум за обществените нагласи за ваксините – нито стратегически сме тръгнали да се отказваме от тях, нито има какво толкова да им се анализира на научните факти за ваксините при това от хора, които не са учени. Оставам на вас да прецените защо здравното министерство участва във форума, но крие организатора. И също да прецените защо организаторите не акцентират върху евентуалния доклад на министъра. Изобщо кризисния ПР не е това , което беше. И в случая с Петър Москов не върши никаква работа – точно обратното, категорична е Сачева.