M. Андреев: Защо БСП не предположат Дърева за шеф на ООН – всичко е постигнала сама?

Трябва да предложим човек, лице на прехода, заяви политикът

Защо БСП не предположат Дърева за шеф на ООН – всичко е постигнала сама? Проблемът с комунистическото минало на Бокова, нямаше да бъде проблем, ако имаше поне малко разкаяние. Когато се явяваш за такъв голям пост, няма как да не те питат откъде произхождаш. Това заяви депутатът от ГЕРБ Методи Андреев в ефира на БТВ.

„Въпросът не е дали едната кандидатура по-добра или по-лоша , а как й беше издигната - без дебат и сондиране на обществените интереси. Не мога да оспоря, че е професионалист. Мога да споря дали тя може да обедини българите – не може. „В България не се случи смяна на елитите, именно грешният модел позволи комунистическата номенклатура да се възроди“. В България не са преобладаващите членове“ бяха думите на президента, припомни той.

„Това е грешен подход – как ще убедим нашите партньори от бившия блок, как ще убедим Полша, Чехия, балтийските държави, с тази кандидатура? Не говоря от името на ГЕРБ. Трябва да предложим човек - лице на прехода –- например Надежда Нейнски или Петър Стоянов“, каза той в заключение.