Г. Караджов​ не потвърди за предсрочни избори през май, било в друг контекста

Контекста, в който е казал Радан Кънев, за изборите през май е, за да мобилизира партията си. Това не означава, че те ще се състоят тогава, коментира Караджов

"БСП проявява не ярка, а "всеядна" опозиционност, те говорят от един месец за вот на недоверие, но още не е ясно за какво. В същото време търсят подкрепа за този вот. Те са "против" всичко, което предлага правителството или мнозинството", коментира пред БНТ депутатът от РБ в опозиция Гроздан Караджов.

Той се обяви за "депутат от гражданската квота, произхождащ от изконната българска десница". По думите му, той се е върнал в РБ с надеждата, че ще се върви към единство.

Караджов заяви, че анексът към коалиционното споразумение не съдържа нищо ново и е просто "пожелателен", защото в него няма юридическа или морална обвързаност, какво ще се случи, ако не бъдат изпълнени ангажиментите в него.

"От две години повтаряме, че за РБ приоритет е съдебната реформа, но при промяната на Конституцията ГЕРБ не ни подкрепи. Доверието е пречупено. На нас ни се дължи обяснение защо ГЕРБ не удържа на думата си", заяви той.

"За момента ГЕРБ дава аванси на всички, които запазваме скептицизма си, докъде ще стигне съдебната реформа", каза още той.

"Контекста, в който е казал Радан Кънев, за изборите през май е, за да мобилизира партията си. Това не означава, че те ще се състоят тогава", коментира Караджов.

По думите му, докладът на фирмата "Алекспартнерс", който разследва източването на КТБ трябва да бъде оповестен публично.

Според Караджов, финансовият министър е отказал да отговори дали в договора с фирмата съществува клауза за конфиденциалност и за процент от върнатите суми, което ще ги мотивира.

"Държим да видим кои са публичните лица, които са източили КТБ.