Премиерът към Домусчиев: Бизнесът да не ми дава акъл от Тайланд, а да свали цените на стоките

Каква руска мина е настъпил Местан, нима Путин във всяко свое изявление не сочи мен и България като главен виновник

"След като горивата поевтиняха, бизнесът да свали цените на стоките, а не да дава съвети от Тайланд и от дълги почивки". Това каза преди минути премиерът Бойко Борисов в авиобаза "Граф Игнатиево" по повод на ултимативното писмо на най-голямата работодателска организация у нас КРИБ, в което бе поискана оставката на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова във връзка с убийството на собственика на модна къща "Агресия" Александър Антов.

"Бъчварова не разкрива убийства, а професионалистите, които работят по тях", каза министър-председателят. Той добави, че посещението на вицепремиера в Китай е било отлагано многократно досега, но в крайна сметка той е разписал за пътуването й там.

"Във всички държави по света стават убийства. И в сериала "Маями" ги има. Във Франция имаше терористични атаки и убийства, но там никой не поиска оставката на президент, премиер и министър", не скри раздразнението си премиерът.

Борисов заяви още, че е дал ултиматум до утре на обяд да бъдат заловени биячите на пенсионерите в Пазарджишко и Пловдивско. Борисов направи коментар и за ДПС. "Мен с ДПС в управлението няма да ме видите , отсече премиерът. На въпрос на журналисти дали и той като министъра на отбраната Николай Ненчев ще да полети на изстребител. Премиерът се пошегува "много ще станем във въздуха". Борисов съобщи, че се предвижда да бъде обявена нова поръчка за ремонт на още 6 двигателя за МИГ-29. Той обеща да започне строителство на две бригади за флота.

"Каква руска мина е настъпил Местан, нима Путин във всяко свое изявление не сочи мен и България като главен виновник. Местан изведнъж заяви, че стъпил на руска мина. С цялото ми уважение към него, а когато Путин и Ердоган в Анкара прекръстиха „Южен поток” на „Турски поток”, когато взеха реакторите на Белене да ги правят в Турция, когато започна целият износ на Турция да се пренасочва към Русия и точно производителите, които Местан защитава да страдат най-много – каква мина тогава той настъпваше. Тогава тези протурско-руски интереси не бяха ли интересни за ДПС и лидера ѝ Местан?”, попита Борисов. „Що за измишльотини, че едните били руснаци, другите били турци. Здрава логика има ли някой да ми каже, къде беше да каже, за да излезе и да каже в момента ние стъпваме на руско-турската атака срещу нас. Къде беше тогава, че сега изведнъж се сети? Опитвам се да запазвам спокойствие и сигурно още ще го правя, но такива измишльотини, които се опитват се тиражират и всеки ден да ги прехвърлят към нас – нито ще оставя ГЕРБ да носи тази отговорност, нито аз”, каза още премиерът. „Какъв руски интерес има в България някой, за да го говори това и услужливите му големи бизнесмени със своите „независими” медии да го подкрепят, или обратното другите да го атакуват. И едните, и другите – лоши, в тази игра добри няма”, коментира още министър-председателят и добави, че в България медиите са зависими, но не от правителството.

„В България най-малко държавата има влияние върху медиите”, заяви Бойко Борисов. Той коментира появилите се публикации за възобновяването на проекта „Южен поток”, последвали от такива, които опровергават тази информация.”Единственото, което сме казвали е ,че искаме газовия разпределител във Варна да поема от 4-5 места газ – Азербайджан, Туркменистан, LPG терминала в Гърция, живот и здраве. Водим преговори дори за съвместно участие на наше предприятие в Гърция и гръцко в нашия хъб, плюс нашите 4 находища – „Галата”, „Терес”, „Силистар”, „Хан Аспарух” и някой решава да си прави активно мероприятие с подобно заглавие и след това същите тези услужливи сайтове на успели бизнесмени започват да ги коментират все едно вече е факт и се налага днес и руснаците да го опровергават, и ние да го опровергаваме – що за независими медии са тези”, каза още Борисов.