Журналист от Биволъ: Ченалова и Янева не отрекоха съдържанието на записите

По думите му, твърденията, че записите са насочени срещу институции като премиера и главния прокурор, са внушения от хора, които искат да се запази статуквото

"Главният прокурор днес говори за сценарий и за сценаристи, но не видях да представя доказателства за това", заяви пред БНТ журналистът от "Биволъ" Димитър Стоянов. 

Припомняме, че сайтът разпространи записи на разговори между скандалните магистрати Румяна Ченалова и Владимира Янева.

"Нашата медия никога и по никакъв начин няма да участва в някакви сценарии. Записите са автентични, технологичното изследване показа, че не са манипулирани. Не бихме си позволили да пуснем нещо, за което нямаме потвърждение", заяви Стоянов. 

Той разкри, че записите са изпратени за анализ в реномирана европейска лаборатория. 

Пред нас участниците в разговорите не отрекоха тяхната автентичност. Това, че Владимира Янева каза, че не помни, не значи, че тези разговори не са се състояли. Решихме да пуснем целите записи, защото определени медии, свързани с Делян Пеевски, започнаха клеветническа кампания срещу нас. Те се опитаха да омаловажат съдържанието на записите", посочи журналистът. 

"Очакваме да бъдат проверени фактите, изнесени в тези разговори", подчерта журналистът, която заяви, че никой от редакцията на изданието няма политически амбиции.

По думите му, твърденията, че записите са насочени срещу институции като премиера и главния прокурор, са внушения от хора, които искат да се запази статуквото.