​Б. Великов: Корпоративните интереси изместват политическото представителство в БСП

Това действително е проблем пред БСП в местните власти, където ярко проличават тези корпоративни частни интереси.

"За нас е важно преди всичко политиката, която ще изведем в този сложен за страната политически момент. Важно е да дадем една ясна ориентация за провеждане на предстоящия 49-ти конгре", заяви пред БНР заместник-председателят на БСП Бойко Великов.

"Онова, което искаме да изработим като политика, като действия, като конкретни виждания на партията за развитието на страната, трябва да бъде основното, а не тези партийни непрекъснато позиции и действия, които създават тези проблеми"..

Великов заяви още, че БСП трябва да се утвърди като носител на жизнено необходима лява алтернатива:

"На България днес е необходима такава алтернатива, защото имаме едно дясно управление с авторитарни тенденции в него, което е в противоречие включително и с конституционния модел на страната".

Според Бойко Великов действия като т.нар. "кърваво писмо" водят до задълбочаване на кризата и проблемите в партията:

"През последните години се забелязва една тенденция на доста груб прагматизъм в политиката - налагането на корпоративни и частни интереси, които изместиха партийното и политическо представителство", заяви още Великов и подчерта, че това действително е проблем пред БСП в местните власти, където ярко проличават тези корпоративни частни интереси.

"Явно ролята на бизнеса и корпоративния интерес представлява един тежък проблем и пред политическата система пред страната в момента и това се пренася във функционирането на партиите", коментира той..