Ченалова пред Биволъ: Янева ми даваше пари да не преча на Цацаров

Бившата шефка на СГС излъгала ВСС, че не се е срещала с бившата си подчинена, след като беше отстранена

Румяна Ченалова и нейният съпруг д-р Красимир Хаджигеоргиев направиха скандално разкритие за това как бившият шеф на СГС Владимира Янева и нейният съпруг са ги посетили и са им предложили пари, за да не застава Ченалова срещу главния прокурор. Пред Бивол те разказаха, че това се е случило, след като Ченалова се прибира от ареста у дома на 17-и април 2015 г. Янева дошла на гости на Ченалова без да е канена, като била придружавана от съпруга си и едното си дете.

Припомняме, че по-рано миналата седмица Янева каза пред ВСС, че не се е виждала с Ченалова, след като ВСС я отстрани от шефския пост в СГС през февруари. В интервюто обаче Ченалова опровергава нейните твърдения и на свой ред твърди, че Янева е била в нейния дом и е разговаряла пред свидетели, които са били на гости. 

„Тя ме предупреди да внимавам какво ще говоря и да не заставам срещу главния прокурор, защото ще имам неприятности. Предложи ми и пари. Съпругът й също“, каза пред камерата бившата съдийка от СГС в третата част от поредицата интервюта с нея.

Ченалова отказа да отговори на въпроса кой е мъжът, който се чува на записите, къде се е случила записаната среща с Янева и кое е кучето, което се чува на записите. За да изясни тази загадка, която засяга Етичната комисия на ВСС, тя препоръча на прокуратурата да образува досъдебно производство.