Контрите на патриотите няма да спрат бюджета, вече били доволни от закона

Валери Симеонов похвали законопроекта и засега обеща да го подкрепи

"Ние приемаме, че бюджетът е добре формулиран и е подготвен. Като цяло, той отговори много коректно на нашите искания за увеличаване на средствата за отбрана, увеличаване на средствата за Министерството на вътрешните работи, увеличаване на средствата за образованието“. Това заяви пред Фокус съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Припомняме ви, че на първо четене при гласуването на проектозакона патриотите се заканиха, че няма да го подкрепят, тъй като в залата не присъства премиерът Бойко Борисов и още министри. Стигна се до там, че управляващите можеше да потърсят помощ от опозицията.

По думите на Симеонов от изключителна важност са осигурените средства за завършването на оградата в Република Турция, което ще се случи до края на следващата 2016 г.

„Гласувахме при конкретните текстове, говоря още в предните закони. Например данъка за ракията, за увеличаването на вместимостта, за която се плаща – бяхме против. Вчера в комисия гласувахме против данък „ниви“- земеделски земи в градските райони, против данък „Уикенд“, още той. По думите на Симеонов, гласуването за бюджет 2016 е най-важното заседание на Народното събрание в цялата година и там трябва да присъства и министър председателят, не само министрите. „Ние приемаме, че бюджетът е добре формулиран и е подготвен. Ние не гласувахме против, 5 човека се въздържахме, просто знаково, за да дадем урок на министрите, които трябва да защитават бюджета в пленарна зала“, обясни съпредседателят на ПГ на „Патриотичния фронт“