Иво Христов: Драмата е дирижирана, ще гледаме с широко отворени очи, без да виждаме

Ал Кайда и ИД са лабораторно заченати, станат ли ненужни, ще бъдат унищожени

Както митичната "Ал Кайда“, така и "Ислямска държава“ са лабораторно заченати организации, които изпълняват ясно поставени тактически или геостратегически задачи. Когато станат ненужни, те биват унищожавани.

Това коментира пред “БНР доц. Иво Христов. Според него действията на Русия в Близкия изток са ако не договорени, то поне съгласувани със САЩ и може да се говори за координация в действията на Франция и Москва.

"Присъстваме на дирижирана драма. Ще гледаме с широко отворени очи, без да виждаме за какво става дума. Има опит за вкарване на Европа в блатото на Близкия изток в лицето на Франция, а след това, предполагам, и на други страни. Това означава, че за дълго време Европейският съюз, както и ключови европейски държави, ще влязат в общ конфликт с ислямския свят, както и обратното. Хаосът, който започна с дирижираната „Арабска пролет“, ще премине вече в друга фаза и в него ще бъде засмукана и Европа. Резултатът ще бъде огромно огнище на напрежение в Евразия, от което печели, разбира се, САЩ", обясни доц. Христов.