Кървава вендета: Посякоха с брадва още един свидетел по делото "Октопод"

Устинов не могъл да се защити заради внушителното физическо предимство на нападателите си

Втори основен свидетел по делото срещу Алексей Петров загина днес. Неизвестни са посекли с брадва Пламен Устинов в селото му в Тетевенско, научи Би Ти Ви. Той е откаран с линейка в болница с опасност за живота по първоначална информация. Устинов не могъл да се защити заради внушителното физическо предимство на нападателите си.

Припомняме, по-рано днес друг основен свидетел на прокуратурата  по делото „Октопод”, Георги Цветанов, умря при мистериозна автомобилна катастрофа на пътя Стара Загора - Бургас. 

През 2012 г. Устинов заяви под клетва, че Алексей Петров поръчал убийството на един от най-богатите българи - Гриша Ганчев. Той обаче отказал да изпълни мократа поръчка и дори предупредил бизнесмена, че му готвят атентат. Устинов е бивш служител в НСО, но е работил в охранителния бизнес и за Алексей Петров. Двамата имат и роднинска връзка. След ареста на Трактора, Устинов реши да проговори и стана един свидетелите на държавното обвинение в процеса срещу Алексей Петров. На няколко пъти той алармираше, че хора на бившата барета го заплашват. 

Независимо от версиите за смъртта на Цветанов и вендетата срещу Устинов, безспорен факт е, че престъпността в България няма никакъв респект от МВР  и се чувства безнаказана.