Повдигнаха обвинение на българина, забил юмрук на Сидеров

И на най-провокативните въпроси Камен Попов отговаря: Бях случайно там

Днес след обяд на бизнесмена Камен Попов, който се прочу като „мъжът ударил Сидеров“ в неделя вечерта около НАТФИЗ, е било повдигнато в „причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди“. Това стана ясно на пресконференцията, на която той дойде, придружен от адвокат Емил Велинов. Определена му е най-леката мярка за неотклонение – подписка.

Обвиненият за лека телесна повреда, нанесена хем на длъжностно лице, хем по хулигански подбуди (впрочем трудни за доказване), рискува затвор до три години, показва справка в Наказателния кодекс.

Разговорът беше в София, в скромни помещения на патриотичния мотоклуб „Велика България“, на който 47-годишният г-н Попов е авторитетен член.

На кратката пресконференция тази вечер, Попов многократно поддържаше тезата си, че случайно се е оказал на мястото на скандала, където полицията го задържа и не помни да е имал сблъсък с лидера на „Атака“.

Според г-н Попов в неделя вечерта той е вървял по работа в центъра на София, в същия район, в който пламна скандал заради повторното нощно нахлуване в НАТФИЗ на Волен Сидеров и негови сподвижници. Там насреща му излезли много хора, все повече, по думите му „както се прави топка за снежен човек“. После той се озовал на земята с белезници.

Камен Попов не приема, че има връзка между неговото задържане и скандала: „Аз после разбрах за какво става въпрос, защото наистина имаше много хора, едните бяха на улицата, другите на тротоара...“

Перфектно спокоен, той отговаряше - без дори леко да повиши тон – и на най-провокативни въпроси и не се отклони от тезата „беше случайно“.

А на въпроса на журналист би ли се извинил на Сидеров отговори: „Ще си помисля“.