Социолог: Преди време един вестник забрани да се отразява "Атака"

Сидеров следва максимата: Важно е хората да говорят за теб, пък може и да кажат нещо добро

Не е нормално още на сутринта след изборите медиите да се занимават с пиянска свада. Сидеров ни вкара всички в един сценарий, заяви по БНТ социологът Юлий Павлов. Един вестник преди време забрани да се отразява "Атака", каза още той. Сидеров отдавна се държи така, сякаш следва максимата: Важно е хората да говорят за теб, пък може и да кажат нещо добре.

По повод напрегнатата обстановка с бюлетините, социологът коментира, че преди в София на местни избори протоколите се предаваха в трите избирателни района и не ставаше тази тарапана, която става сега. "Не мога да разбера защо сега се скача на ЦИК, при положение, че законът не беше променен, когато имаше такава възможност", припомни Павлов.

Другият събеседник в предаването - социологът Кънчо Стойчев, посочи, че ГЕРБ изцяло е взел властта в България. "България остава без опозиция. Имаме разделена левица, слабо представяне на ДПС. Борисов проведе много умела политика през последната година. С този успех той много трудно ще бъде рекетиран, защото, ако предизвика едни скорошни парламентарни избори, ще има над 100 депутати в парламента."

Според него, не е въпросът в електронното или машинното гласуване, това ще се случи рано или късно, но не и сега, след като ние едни хартийки не можем да преброим. Къде са гаранциите в честността на изборите? Това политическо съсловие не може да организира една елементарна история. Примитивно е да държиш невинни хора 24 часа затворени в една зала."