​Шепа Путинофили подкрепиха „Свещената война на Велика Русия“

Плакати срещу ЕС и НАТО призовават България да не участва на страната на американския агесор

Близо сто български путинофили се събраха днес от 16 часа пред руското посолство в София на митинг в подкрепа на започналата от Русия необявена война в Близкия Изток и Сирия. Очакванията от заявените във фейсбук хиляди участници в митинга и привърженици на Русия не се сбъднаха и реално показаха, че крайните български русофили са незначителна част и не могат да представляват обществото.

Поддръжниците на военните действия в Сирия развяваха плакати, с надпис: „България не е враг на Русия“ и „Путин е нашият спасител“. Много от тях носеха портрети на кремълския диктатор в компания на масовия сирийски убиец Башар Асад, както и картата на Европейския съюз зачертана с кръст.

Организатор на проявата обяви по мегафон, че са се събрали, за да покажат твърдата си подкрепа за политиката на Москва и Путин, и да подкрепят свещената война на Велика Русия срещу световния сатанизъм.

„Само Путин може да спаси света от ислямската заплаха и американския агресор“, посочи той.

Участниците в митинга призоваха българското правителство също да подкрепи политиката на Русия.

Изключително притеснителен е фактът, че никому неизвестното Национално движение „България за мир“, което е организатор на проявата и се обявява за мир, всъщност подкрепя реални военни действия срещу невинни.

Русофилската проява беше стриктно охранявана от органите на реда, но въпреки това движението пред посолството не беше спряно.