​Реформаторите мнителни, заподозряха партньора си в черен пиар

От ГЕРБ отричат да са плащали за пропаганда срещу РБ

Реформаторският блок започна да става все по-мнителен към коалиционните си партньори в правителството от ГЕРБ. Председателят на изборния щаб Найден Зеленогорски изпрати писмо до колегата си Цветан Цветанов, в което се оплаква от черен пиар от страна на ГЕРБ срещу РБ във Велико Търново. С наближаването на изборите на 25-и октомври „реформаторите” стават все по мнителни по места и подозират конспиративни действия срещу тях от страна на партньорите си. В писмото си Реформаторите визират статия, в която представители на Гражданския съвет на РБ във Велико Търново изразяват мнение, че ценностите, които са били в основата на учредяването на Реформаторския блок, са били подменени.

Директорът на пресцентъра на ГЕРБ Никола Николов заяви пред БТВ, че изнесената информация за това, че ГЕРБ е плащал за черен пиар срещу Реформаторския блок, не отговаря на истината по никакъв начин. „Нито централното ръководство, нито това на великотърновската организации не е финансирало материали срещу опоненти”, заяви Николов.

Той призова да не се правят внушения и да не се цитират твърдения, които не са проверени. Николов подчерта, че с Дарик, където е излязла статията, има сключено медийно партньорство, но тази публикация не влиза в него. Изказването на Николай Николов беше направено пред депутата от Реформаторския блок Димитър Делчев.

„Аз приемем отговора на г-н Николов и искрено се надявам да е такъв. Може да е всичко, факт е, че нашите колеги са проверили, факт е, че не сме разследващ орган. За нас е важно да знаем, че тази кампания ще се води позитивно”, посочи Делчев.