Местан готов да губи гласове на изборите заради Пиже

Лидерът на ДПС лично се заемал с побойника от Самоков

"ДПС абсолютно еднозначно приветства решението на прокуратурата да свали имунитета на Трайчо Василев Пиже във връзка с тежкото криминално деяние - посегателство над журналисти", каза лидерът на партията Лютви Местан. Според него е крайно време в България да има осъден за нападение на журналисти. Само преди ден по искане на главния прокурор Сотир Цацаров ЦИК свали имунитета на кандидата за общинар от ДПС в Самоков, който участва в побой над екип на Нова телевизия.

"Още на първия ни национален съвет след изборите лично ще поставя въпроса за политическата отговорност на местната структура в Самоков. Не изключвам варианта тази структура да бъде разформирована и конференция да издигне ново ръководство", каза Местан.

Той бил готов ДПС да загуби гласове заради тази му позиция. "Не искам гласа на нито един български гражданин, посегнал на журналист", категоричен бе лидерът на ДПС.

По повод информацията, че в листите на партията има и хора, осъдени за купуване на гласове, Местан обясни, че за краткото време на номинациите е физически невъзможно да проверят житието и битието на над 3000 номинирани. Пък и при регистрацията, трябвало документ за чисто съдебно минало, но и излежали присъди можело да представят такъв.

"Добре е да се види в листите на всички политически сили дали са попаднали такива лица. Безспорно има нужда от повече прецизност при предлагането на кандидатите, но купуването на гласове не е характеристика на ДПС", каза Лютви Местан.