Местан: Ако в побоя над журналиста участва наш кандидат, незабавно да напусне листата!

Ако той откаже, дори да бъде избран, ние няма да го припознаем за наш съветник, заяви лидерът на ДПС

Относно информацията, че сред участниците в инцидента има и регистриран кандидат за съветник от листата на ДПС, чакаме информация от разследващите органи дали той е участвал в покушението, но ако се окаже, че той е имал, каквото и да е отношение към този инцидент - пряко или косвено, настояваме незабавно да подаде заявление и да напусне листата на ДПС.

Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан в изявление във връзка с нападение над екип на "Нова телевизия" и информацията за нанесен побой на журналист, предаде "Фокус".

"Казвам това с огромно огорчение, заради ограниченията на Изборния кодекс - при най-добра воля след регистрацията нито ДПС, нито която и да е друга политическа сила може да изтегли вече регистрирани кандидати за съветници", заяви Местан. "Ако се окаже, че има някакво отношение и въпреки призива на председателя на ДПС той откаже да напусне листата, дори да бъде избран, ние няма да го припознаем за наш съветник", посочи още той. "Това е категоричната позиция на целия централен изборен щаб на ДПС", добави Местан.