Кирил Домусчиев: Прокуратурата да разследва Овчаров за скъпия ток

Енергийната мафия е по-опасна от наркотрафика

Прокуратурата трябва да разследва бившия министър Румен Овчаров, който подписа договорите в енергетиката през 2006 г., заради които сега бизнесът трябва да плаща по-скъп ток". Това заяви пред Нова ТВ председателят на КРИБ Кирил Домусчиев. 

По думите тепърва българите ще започват да плащат все по-високи сметки. Той уточни, че американските компании в сектора не са виновни, тъй като от българска страна са предложени условията, които са подписани. Той призова още да се разследват проекта АЕЦ Белене, както и "Цанков камък". Домусчиев поиска да се срещне с премиера Бойко Борисов, тъй като той постоянно пращал писма до ДКЕВР, КЕВР, и до самия министъ-председател, но не получавал отговори. Домусчиев подчерта, че бизнесът няма намерение да прави буржоазна революция. 

"Енергийната мафия печели чрез схеми. Тя е много по-страшна от наркотрафика. Тя разполага с милиарди. Ние искаме да видим лицата, които стоят зад нея, защото не знаем кои са и кой стои зад тях", каза още Домусчиев. Той даде пример с Рамадан Аталай, който със сина си бил лобист на енергия от оборска тор. "Тези хора имат бизнес, за който плащаме ние", категоричен е собственикът на Лудогорец.