Прокуратурата разследва издател на "Биволъ"

Причината -

Главният редактор на разследващия сайт "Биволъ" Атанас Чобанов е обект на досъдебно производство, съобщиха от медията във своя Facebook профил. Причината - "набеждаване" на "френския безработен" Иван Данов.

"Биволъ" разобличиха министъра на инвестиционното проектиране в кабинета "Орешарски", предложен от ДПС, че е източвал френската социална система, като се е правил на безработен. В резултат на това той буквално е откраднал 15 000 евро от западната държава.

Прокурорът, образувал производството, е Деян Славов. "Поредният покурор на ‪#‎КОЙ‬ е намерил данни за престъпление във факта, че Данов беше категорично изобличен. Престъпление на журналиста, а не на шмекера, източил френските социални служби", пишат от "Биволъ".

И допълват: "Целта на прокурорската акция е ясна: сплашване, тормоз, призовки и разпити... Резултатът също е ясен - опозоряване и международно бламиране на корумпираната институция, предвождана от компрометирания и държан в зависимост от Пеевски главен прокурор - Сотир Цацаров".