Зеленогорски: Трябва да търсим вариант за предсрочен вот

В парламента се осигури прокорупционно, а не антикорупционно мнозинство, което е много унизително за българското общество, заяви депутатът

„Смятам, че е по-добре да кажем ясно на обществото, че в парламента няма достатъчно мнозинство, което да гарантира успешното развитие на България, и трябва да търсим вариант за предсрочни парламентарни избори“. Това заяви съпредседателят на на Реформаторския блок Найден Зеленогорски в ефира на Нова телевизия.

Изказването му идва след вчерашното бламиране в парламента на aнтикорупционния закон,  предложен от Министерския съвет. „В парламента се осигури прокорупционно, а не антикорупционно мнозинство, което е много унизително за българското общество“, изтъкна депутатът, след като законопроектът бе отхвърлен от Патриотичния фронт, АБВ и БСП.

„Колегите от АБВ от самото начало имаха критики. Очевидно има страх, очевидно прозират някакви лични интереси. Намеквам за това, че в парламента се твърди, че има мощно антиенергетично лоби от хора, които са много навътре в бизнеса с ВЕИ-та“, заяви Зеленогорски. Той изтъкна, че целта на Бюрото за борба с корупцията по висшите етажи на властта е да разкрие какви са доходите на депутатите и как те могат да си позволяват луксозен живот. Той изрази съмнения дали има смисъл ДБГ да продължи участието си в правителството.