Миков: И законът на Кунева ще роди "тефтерчето на Филип Златанов"

Същото стана и с Комисията за конфликт на интереси, заяви лидерът на БСП

Председателят на БСП коментира в ефира на бТВ защо не са подкрепили предложения вчера от
Меглена Кунева закон "Антикорупция". "Има си Сметна палата, има си БОРКОР, дето трябва да проверяват парите на политиците. Това, че се прехвърлят от едно но друго място органите за отчет на властта, просто дава време и възможност да се отчетат пред Брюксел. С този закон ще стане това, което стана с Комисията за конфликт на интереси. Какво се роди от нея? Роди се тефтерчето на Филип Златанов. И тук ще стане същото".

Властта доста силно споява сегашното мнозинство в парламента, но България и българския народ нямат бъдеще с това мнозинство, каза още председателят на "БСП лява България".

Миков коментира информацията, че 13 хиляди първокласници вече са извън България. "А ние какво се занимаваме се с измислени теми. Дайте да видим как може да осигурим на тези деца образование. Да не караме родителите им да емигрират. Това не е предизборен лозунг, а постоянен въпрос- не само на един мандат", каза Миков. И допълни, че не е особено редно когато доста хора имат проблем да изпратят децата си на училище, държавата да реши да дава субсидии на частните училища.