Местан: Стабилността на кабинета е добро пожелание

Местан отбеляза, че четирите партии, които стоят зад кабинета, не могат да постигнат идейна съвместимост, тъй като априори са идейно несъвместими

Днешното гласуване по законопроекта "Кунева" потвърди абсолютно категорично, че стабилността на този кабинет е едно добро пожелание, една мечта на лидерите на управляващата коалиция, но реалността е доста по-различна. Това коментира пред журналисти председателят на ДПС Лютви Местан след като мнозинството в парламента отхвърли на първо четене законопроекта за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности.

Местан отбеляза, че четирите партии, които стоят зад кабинета, не могат да постигнат идейна съвместимост, тъй като априори са идейно несъвместими. По думите му в този смисъл изясняването на профила на кабинета е проблем, пряко свързан с ефективността на управлението. Депутатът от "БСП лява България" Красимир Янков изрази удовлетворение от разума, който са проявили мнозинството от народните представители и са отхвърли законопроекта за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности. По думите му законопроектът е "еманация на самозабравили се властници". Колегите властимащи се опитаха да подчинят всички институции на Бойко Борисов, коментира Янков.