Таксиджии стават трафиканти - возят срещу 300 лева имигранти до границата

МВР да провери цялата схема за превоз на хора, призова журналист

Таксиджии се превръщат в трафиканти, като взимат между 200 и 300 лева за превоз на четирима-петима души до границата. Това показа репортаж на Нова ТВ часове след снощната акция на ДАНС и МВР в района на Лъвов мост, по време на която бяха задържани 130 незаконно пребиваващи у нас имигранти. 

Става въпрос за хора, които са без документи за самоличност и без работа. Те пристигат в София с таксита от турската граница, след което се прекачват на друго такси до границата, за да продължат пътя си през Сърбия към Австрия и до Германия.

Повечето са задържани в хостели на столичния булевард "Мария Луиза". Предстои полицията да проверява дали някои от тях са издирвани от други държави. Не е ясно кои от тях са регистрирани като бежанци и кои са влезли незаконно в страната. Проверявани са таксиметрови шофьори, както и хора, които са се намирали в този момента в района.

"Надявам се да не е кампанийна акцията и да сме помогнали на МВР да си свърши работата. Би било добре МВР да стои тук постоянно, за да може хората, които живеят тук, да са по-спокойни”, коментира журналистът Стефан Ташев, който призова още МВР да провери цялата тази схема за превоз на хора.