Бойко Ноев: Бежанската вълна засилва конфликта между християни и мюсюлмани у нас

Тази тенденция само подхранва националистическите партии

„България не може да предложи условия на бежанците, каквито Германия, Дания и Швеция например могат поради икономически причини. Бежанците изостриха конфликта между християните и мюсюлманите, които са 10% от населението у нас. Тази тенденция от друга страна подхранва националистическите партии и създава заплаха за националната сигурност". Това заяви пред БТВ бившият военен министър Бойко Ноев. 

Според него Ангела Меркел е допуснала огромна грешка, като е заявила, че Германия приема всички бежанци, които искат да отидат там. От това страдали най-вече Сърбия и Унгария, но България също можело да последва тяхната съдба, предупреди политикът. 

По думите му е заблуда, че бежанците могат да повишат генофонда ни и да решат проблема с безработицата, както някои наши и английски анализатори коментираха. Ноев призова, вместо да носят труповете на децата си, преселниците да хванат пушките и да си отвоюват родината, тъй като са значително повече от поробителите си. Според него е грешна политика да се опитваме да ги интегрираме в обществата си и час по-скоро трябва да започне Европа да им търси земя. 

"България най-чинно ги описва и регистрира бежанци. Вместо армията да ходи с бутафорни калашници без патрони на македонската граница, трябва да пази територията на страната", категоричен е Ноев. Той допълни, че Европа се връща назад и отново ще се национализират границите и системите за сигурност.