Валери Симеонов: Нашата цел е да държим ДПС далеч от властта

Патриотичният фронт ще подкрепя и реформата в съдебната система

"Отстраняването на ДПС от всички властови позиции остава най-важната задача на Патриотичния фронт. Безпрецедентен резултат с решаващото участие на Патриотичния фронт беше свързването на 180 подписа по законопроекта за промяна на Конституцията". Това депозира като задачи пред Патриотичния фронт съпредседателят на коалицията Валери Симеонов от парламентарната трибуна. 

„Естествено, че отстраняването на ДПС от всички властови позиции остава най-важната задача на ПФ, тъй като ние осъзнаваме, че разделянето на българското общество на етнически признак е най-голямата опасност за държавността", обясни патриотът.

ПФ обърнаха специално внимание на бежанската криза в Европа и я определиха като сериозно предизвикателство и за страната ни. „Необходимо е ускоряването на изграждането на защитното съоръжение по границата с Турция, като най-сериозна мярка срещу емигрантите.

Необходима е промяна на законодателството с цел увеличаване на санкциите срещу трафика на хора", убеден е Валери Симеонов. На старта на новата парламентарна сесия от фронта поискаха и насърчаването на икономиката ни, грижата за малките и средни предприятия, повече пари за МВР с цел по-успешна борба с миграционния поток и битовата престъпност, по-висок бюджет и на Министерство на културата за обогатяването на културно-историческото наследство. „Патриотичният фронт ще подкрепя и реформата в съдебната система", обеща Симеонов. „Да живее България", традиционно заключи декларацията съпредседателят на коалицията.