Радан Кънев плаши: На терен на съгласието ли играем, или отиваме към нови избори?

Да седнем здраво на миндера на властта, използвайки кризата около нас

"От първия ден на това Народно събрание се вижда, че то или ще е терен на съгласието, или ще вървим към нови избори. Уменията за преговори от първия ден бяха предпоставка за защита на националната сигурност на държавата". Това заяви в парламента съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев.

"Едновременно трябваше да налагаме нова политическа етика и да постигаме големи компромиси. Всички политически сили в това НС трябва да могат да си говорят и да взимат решения за стабилността на българската държава. Настоящата сесия обаче трябва да даде отговор на въпроса за цената на преговорите и компромисите, за да се повиши моралното ниво на българския политически живот", каза още Кънев.

"Дали ще кажем - трябва да бъдем стабилни и да седнем здраво на миндера на властта, използвайки кризата около нас или ще я използваме като възможност да преместим България от най-изостанал член на ЕС към успешна държава. Възможно е, отсече Кънев и поиска политика на морал. Да се върнем към корените и към традиционната християнска представа за морал", заяви лидерът на ДСБ.

"Докато политическото състезание е за парчета от баницата, то винаги ще е увълчено, защото става дума за страсти от личен интерес. А когато е за принципи, и най-разпокъсаният парламент може да ражда идеи за българските граждани", завърши Кънев.