Цветан Цветанов: Поне 6 кмета на общини в област Пазарджик ще са на ГЕРБ

Сред спечелените кметски места трябва да е и това на община Пазарджик, подчерта Цветанов

ГЕРБ ще има поне 6-ма кметове на общини в област Пазарджик след предстоящите местни избори. Това прогнозира зам. председателят на партията Цветан Цветанов в Пазарджик, където представи кандидатите на ГЕРБ за кметове на 12-те общини в региона. Сред спечелените кметски места трябва да е и това на община Пазарджик, подчерта Цветанов, цитиран от "24 часа". Партията издигна кандидатурата на областния си координатор за региона Найден Шопов, който е бизнесмен, за кандидат-кмет на Пазарджик.

Според Цветанов през последните години бизнесът е загубил интерес към града , заради липсата на прозрачност и този модел трябва да се промени. В Панагюрище, Ракитово и община Лесичово ГЕРБ издига досегашните си успешни кметове, съответно Никола Белишки, Любомир Петков и инж. Серьожа Лазаров, за втори мандат. В Батак кандидат ще е инж. Атанас Коларов, бившият депутат от ГЕРб Петко Петков е издигнат в Брацигово. Бизнесменът Марин Рачев е кандидатът на партията в Септември, ветеринарният лекар Костадин Коев във Велинград, Васил Савов във Белово. В Пещера кандидат ще е николай Зайчев, който е бил зам. кмет на общината преди няколко мандата, в Стрелча Васил Цветанов и в най-новата община Сърница - Аки Пехлеван.

Като единствен опонент на ГЕРб в предстоящите избори Цветан Цветанов определи популизмът. В тази връзка той посочи, че не трябва да се очаква те да бъдат популисти и агресивни, като на агресията ще отговарят с конструктивност.

Единственият начин да се даде отпор на купуването на гласове зам.председателят на ГЕРБ определи високата избирателна активност.