Бареков към своите: Големите партии не ви броят за живи

Николай Бареков отново ги призовава да прекратят жалкото си съществуване като парламентарна група

Лидерът на ББЦ Николай Бареков призова бившите си съпартийци от БДЦ да разпаднат групата си или да се прекръстят с име, което отговаря на безпринципността им.

Бареков написа отворено писмо до депутатите от БДЦ, в което им напомни, че те са избрани с името на неговата партия и с неговото собствено име.

Повод за призива на някогашния журналист стана напрежението в групата на БДЦ. В последния ден на парламента преди ваканцията петима от депутатите хвърлиха оставки. Те обявиха, че така поставят ултиматум на шефовете си - или да променят името на ПГ и да добавят "Народен съюз", или да одобрят оставките им и така да предизвикат разпада на групата.

"Парламентарната група на БДЦ няма никакво морално и политическо основание да продължи да съществува като такава и да петни парламентаризма със собственото си позорно съществуване", пише Бареков в отвореното си писмо. Според него бившите му съмишленици тотално са подменили волята на избирателите и са се продали на управляващите.

"Независимо от коя партия са избрани, те влязоха с името на моята партия, с моето собствено име и с предизборните ангажименти, които поеха заедно с мен пред очите на нашите избиратели", написа още новият политик. 

Според него било жалко, че, големите партии не ги броят за живи, а те сами се молят да ги включат в сметките.

Бареков обяви з асвоя голяма грешка това, че е дал втори шанс на хора, които не заслужават.

"Превърнах политически аутсайдери в политически лидери, превърнах низвергнати от своите партии хора в народни представители", пише той и уточнява:

"Депутатите, които ако не бях аз, днес щяха да гледат сградата на НС единствено от жълтите павета, предадоха НДСВ (Стефан Кенов), Реформаторския блок (Христо Тодоров и Георги Ковачев), ГЕРБ (Светлин Танчев), БСП (Румен Йончев), ринга (Борислав Иглев), БТВ (Росен Петров)".

Николай Бареков отново ги призовава да прекратят жалкото си съществуване като парламентарна група.

"Ако искат да продължат жалкото си битуване, нека си измислят име, което по-точно да описва техните качества и вечна готовност за безпринципен колаборационизъм", призова още лидерът на ББЦ.