Румяна Коларова: Христо Иванов не се поддаде на провокациите на Близнашки

Служебното правителство не беше на премиера, както той твърди, а на Плевнелиев

"Като конституционалист на Георги Близнашки не му прави чест да говори за служебното правителство като "свое". Той добре знае, че водеща роля в подобен кабинет има винаги президентът". Това заяви пред БТВ съветникът на Росен Плевнелиев и политолог Румяна Коларова. По повод констатацията на Георги Близнашки, че Плевнелиев не го е потърсил за съвет за мажоритарния елемент, който беше поставен по време на гласуването за референдум, тя коментира, че далеч преди това от президентството са намерили експерти. 

Според Коларова масово хората са останали недоволни от резултата след гласуването на референдума в парламента. По отношение на съдебната реформа политологът заяви, че тя се намира в риск заради паралелните тежки законови промени, които се правят паралелно здрвеопазването и образованието. Тя заяви, че Росен Плевнелиев е очаквал ноовият омбудсман да не бъде с толкова изявени политически пристрастия и да не е човек, който е влизал в конфликти преди това. "В личните си контакти Мая Манолова няма острота, но през времето е изградила друга визия в праламента", каза още Коларова. 

По думите й Георги Близнашки е бил добър служебен министър, който е имал задачата да координира кабинета, който преди това е имал разчетени срокове, които трябва да спазва. Тя обаче е изненадана на реакциите му срещу правосъдния министър Христо Иванов, който обаче не се поддавал на провокациите.той не се поддава.