Румен Петков: Подкрепяме кметове на БСП въпреки националното им ръководство

Не виждам как бихме могли обаче да подкрепим проф. Мирчев, той имаше едно грубичко отношение към АБВ в национален ефир, заяви зам.-председателят на АБВ

Ние сме сериозна политическа сила и по никакъв начин не търсим дивиденти от раздори между други политически формации. Това каза Румен Петков, заместник-председател на ПП АБВ по време на пресконференция на ръководството на ПП АБВ и на ПГ на АБВ във връзка с коментарите на Радан Кънев, в които той неколкократно намекваше за предсрочни избори , предаде „Фокус”.

 „Не се наемам да коментирам дали ще се разпадне Реформаторският блок, но ако се говори за предсрочни избори, трябва да се направи и следващата крачка“, допълни той. По думите му, единствените партии, които имат готовност за едни извънредни избори са ГЕРБ, АБВ и ДПС. „Политическа партия АБВ извървя своя път. С изключение на Разград, Пазарджик и Кърджали, навсякъде имаме изградени областни партийни централи, така че ние сме готови за избори“, заяви Петков. „Не сме в коалиция, коалицията е между ГЕРБ и Реформаторският блок“, каза още той.

Не виждам потенциал да подкрепим Йорданка Фандъкова за кмет на столицата, обяви Петков и уточни, че има много причини за това да не бъде подкрепен настоящият кмет на София на местните избори през октомври, но това е решение, което ще бъде взето от структурите на партията. „Не виждам и как бихме могли да подкрепим кандидата на БСП проф. Мирчев, още повече, че той имаше едно грубичко отношение към АБВ в национален ефир, от което той ще загуби, ще загуби и БСП“, каза Румен Петков.

"Ние сме утвърдили подкрепата си за кандидата на БСП за Лясковец и кандидата за кмет на Враца, но това са решения, които са въпреки националното ръководство на БСП и не означава, че ще си подадем ръка за местния вот. Водени са разговори в редица общини, много голям интерес имаше от редица партийни функционери на БСП на райони в София, но общото нежелание и неспособност на БСП доведе до този резултат ", посочи той.

Румен Петков постави като цел 200 000 гласа за АБВ на предстоящите местни избори.