Валерия Велева: „Преса” няма никакви задължения към КТБ

Велева поясни, че изданието е билo абсолютно чисто като счетоводство и изцяло са спазвани законите

„Ако държавата не помогне на българските вестници, всички ги чака лоша съдба. Както държавата субсидира телевизиите с милиони, нека същото да стане и за пресата. „Преса” няма никакви задължения към КТБ.” Това заяви зам.-главният редактор на изданието Валерия Велева в ефира на Нова телевизия.

„Както вие се храните от реклама, така би трябвало и вестниците да се хранят от реклама. „Преса” бе прекрасен вестник, честен вестник, независим вестник. Тъжно е, че изданието спира, но това очаква всички вестници” уточни тя. Тя разкри, че се подготвя нов медиен проект. „Просто при нас проходите са по-малко от разходите. Рекламите падат."

„Никой не се сеща да говори за нещо, което е в основата на лошото положение на вестника. Просто пресата не може да участва в обществена поръчка както имат възможност телевизиите. За да се участва в обществена поръчка, трябва да се мине през рекламна агенция. Участвали сме веднъж в поръчка за 500 000 лева. Минахме през няколко стъпала и реално във вестника стигнаха 90 000 лева”, обясни Велева. Тя поясни, че изданието е била абсолютно чисто като счетоводство и изцяло са спазвани законите. Накрая Валерия Велева каза, че се подготвя нов медиен проект, който много скоро ще се появи. „Продължаваме напред”, завърши тя.