Меглена Кунева: Очаквам подкрепа от ГЕРБ за антикорупционния закон

Срещала съм се с всички парламентарни групи, за да им разясня за закона. При тези срещи срещи не срещнах някакви особени негативни настроения към този закон, каза вицепремиерът

"Позицията на Реформаторския блок за избор на омбудсман беше ясна и категорична. Ние издигнахме и подкрепихме Константин Пенчев. Той свърши чудесна работа, вдигна много летвата и аз искам да му благодаря за направеното от него. Мая Манолова е атрактивен и активен човек, но идва от политическа партия, което най-вероятно ще й донесе проблеми в първите месеци от нейната работа", коментира пред БНТ вицепремиерът Меглена Кунева. 

"Няма как без антикорупционен закон да се направи съдебната реформа и обратното, без съдебна реформа не можем да водим борба с корупцията.

Срещала съм се с всички парламентарни групи, за да им разясня за закона. При тези срещи срещи не срещнах някакви особени негативни настроения към този закон. Очаквам да получа подкрепа от ГЕРБ и останалите партии, които подкрепят правителството. Този закон е влязъл в парламента с подписа на Бойко Борисов. Бих искала и много по-широк консенсус", каза още Кунева. 

"В РБ не сме убедени, че задължителното гласуване решава проблемите. Тези неща са записани във всички наши документи. Казали сме ги и на президента, при това достатъчно рано. РБ иска да се развива електронното гласуване и преференциалния вот", поясни вицепремиерът.