Премиерът отпуска още 3,8 млн. лв. за Военното НДК

Правосъдният министър ще предложи на ВСС да открие обществени поръчки за оборудването и обзавеждането за СРС, който ще ползва сградата

До края на деня ще бъдат отпуснати още 3 800 000 лв за ремонта на т.н. Военно НДК, където трябва да се премести Наказателната колегия на Софийския районен съд. Рано тази сутрин премиерът Бойко Борисов заедно с главния прокурор Сотир Цацаров, правосъдният и финансовият министър Христо Иванов и Владислав Горанов, шефът на ВКС Лозан Панов и кметът Йорданка Фандъкова и др. висши магистрати огледаха как върви ремонтът на сградата, която се намира близо до петте кьошета.

След като огледа сградата, премиерът каза, че още днес ще бъдат пуснати на подпис 3 800 000 лв, за подобренията, а правосъдният министър ще предложи на ВСС да открие обществени поръчки за оборудването и обзавеждането. Според Борисов сградата ще започне да функционира като част от районния съд след около година. Той също така каза, че са предвидени и подобрения на бул. "Скобелев", за да може да бъде облекчен трафикът и присъствието на съда да не смущава живущите в района.